fredag den 30. januar 2009

Sydney>Brisbane

Vi satte kursen mod 'De Blå Bjerge' der ligger ca. 60 km. vest for Sydney. De har fået deres navn fra de dampe der siver op fra eukalyptus træerne, og som angiveligt giver skoven og bjergene et blåligt skær. Vi stoppede ved Echo Point, hvor fra man har et flot udsyn over bjergene og den klippeformation der kaldes 'De Tre Søstre'. Bjergene er flotte, men ikke specielt blå...

Efter at have nydt udsigten kørte vi til Katoomba, der byder på flere spektakulære oplevelser. Heriblandt verdens stejleste jernbane, som jeg selvfølgelig måtte prøve. Oprindeligt er det en gammel bane ned til en kulmine, men idag er det turister der får fornøjelsen. På det stejleste sted går det nedad med en hældning på 54 grader, men det var på ingen måde en slem oplevelse. Nede i bunden gik Jette og jeg en lille tur, før vi tog op til Jane igen, der ikke skulle nyde noget. På samme sted kan man også komme med to forskellige kabelbaner - heriblandt én på tværs af dalen... med glasgulv i kabinen. Ellers tak ! :-)

Du kan se lidt video fra turen med 'Scenic Railway' her : http://www.youtube.com/watch?v=gRIrjYrxlE8

Om aftenen spiste vi rigtig god mad i Windsor, før vi fandt et værelse på Mt. Kuring-Gai Motel. Jette og Jane stod for planlægningen af hvor vi skulle hen og hvad vi skulle se. Undervejs har vi gjort god brug af de fine lokale informationscentre, som byder på kort, brochurer og masser af gode råd. Lørdag kørte vi først ud til Sommersby Falls, hvor jeg lavede (endnu) et styrt helt henne ved vandfaldet. Igen slap jeg fra oplevelsen med alle lemmer i behold, men spørgsmålet er om det samme vil ske en 3. gang? Vi stoppede for at se de aboriginale stenudskæringer ved Burgandri, men en del af dem var nu noget svære at få øje på. Vi stoppede ved flere udkigspunkter, før vi spiste frokost ved vandet i Woy Woy. Endnu et stop i Terrigal, før vi fandt vores sted at sove - Motto Farm Motel i Raymond Terrace, hvor vi også spiste aftensmad.

Søndag kravlede vi først rundt i de store sandklitter ved 'Dark Point', før vi tog den lille 'træk-færge' ved Bombah Point. Vi så fyrtårnet ved Sugerloaf Point, hvorfra der også er en skøn udsigt over stranden. Jane & Jette havde bestemt at vi skulle overnatte i 'WigWam' (som jo egentlig hedder Wingham) - men det første lyder sjovere. Vi fik værelse på Wingham Motel, og gik en tur i den regnskov der ligger i byen. Der kan man se masser af træer, fugle... og flyvende hunde. Føj, igen igen! På dette tidspunkt havde J&J lært min 'rutine' med de mange billeder når vi kommer til et nyt sted... ikke mindst af toiletterne! Vi hentede noget Take Away fra den lokale, og selvom det stort set alt sammen var noget der var blevet friturestegt, så gik vi da heller ikke sultne i seng den dag... :-)

Mandag var 'Store Vandfalds Dag' - og første stop var ved Ellenborough Falls, der er et af de højeste vandfald på den sydlige halvkugle - med et 'enkelt-fald' på næsten 200m. Vi gik rundt i dalen til et udkigspunkt på den modsatte side, hvorfra man har et fint udsyn til klipperne og vandfaldet. De sidste 20 km. til vandfaldet er på grusvej, og på vejen væk igen så vi ENDELIG en kænguru i vejkanten. Vi har set mere end en håndfuld rundt omkring, men de har desværre alle været døde efter at være ramt af en bil. Vi kom hurtigt ud af bilen og fik taget et par billeder, før den hoppede væk. Vi kørte til Nambucka Heads og ind i landet via Waterfall Way. Der var nu ikke så forfærdeligt mange vandfald på vejen, men vi så dog Newell Falls før vi vendte om efter at have set Dangar Falls - der virkelig er et pænt vandfald. Vi stoppede ved regnskovscentret i Dorrigo, der har en 'Skywalk' (en slags træbro oppe i træerne), men slet ikke noget der kan sammen-lignes med den jeg prøvede på Borneo. Sidste stop var ved Tom Griffiths Lookout, før vi kørte videre til Coffs Harbour.

Det var d. 26. januar - Australiens nationaldag - og i Coffs Harbour var der fest og glade dage ved havnen... med tivoli og 'skovturs-stemning'. Vi fik et værelse på det lokale Formule 1 Hotel, før vi kørte ned i byen for at få aftensmad. Vi spiste på en indisk restaurant, og det var god mad - selvom de var læææænge om at komme med maden. På vejen hjem kom vi forbi en 'Cold Rock' isbar, og jeg blev tvunget til at spise en is, selvom jeg (for en gangs skyld) ikke havde lyst. Jette og Jane ville nemlig gerne selv opleve hvordan de blandede is og forskelligt tilbehør - fuldstændigt ligesom en McFlurry på McDonalds. Her var det så bare ikke en maskine der gjorde det, men isen blev lagt op på den frosne bordplade og så blev der manuelt æltet små M&M's ind i min is. Sjovt... :-)

På vejen tilbage til hotellet blev jeg stoppet af politiet, da jeg (forsøgte) at lave en U-vending henover en fuldt optrukket linje. Jeg ville nok være sluppet godt fra det i 9 ud af 10 tilfælde, men vores bil havde en venderadius på størrelse med Rådhuspladsen, så der sad jeg nydeligt på tværs af vejen... da den modkørende bil pludselig tændte for de røde og blå lys. Jeg fik lov til (igen) at puste i alkometret, og fik så (atter engang) lov til at køre videre - med en advarsel om at udøve bedre dømmekraft !

Tirsdag morgen var første stop ved 'The Big Banana' - som er en kæmpe banan der blev bygget i 1964 for at fremme bananindustrien i området. Senere så vi den 'Store Reje' i Ballina, og faktisk er der en helt samling af 'STORE' ting i Australien. Pudsigt! :-)

Vi så fyrtårnet ved Byron Bay, og stod på det østligste punkt på det australske fastland. Jeg skulle lige på nettet og tjekke ang. min campervan i Brisbane, og i mellemtiden fandt J&J et listigt sted og få et glas rødvin. 'The Rails' viste sig at være et super hyggeligt sted, og Jette kom hurtigt i kontakt med de lokale. Da jeg kom tilbage fra netcaféen, havde de allerede bestemt at vi skulle spise der, og t-bone steaken var da også både stor og billig. Senere fortsatte vi til Tweed Heads, hvor vi fik et værelse på River Road Motel.

Onsdag kørte vi så langs 'Gold Coast' de sidste km. til Brisbane. På vejen kom vi bla. forbi Miami Beach, og gjorde et kort stop ved Surfers Paradise. Vi skulle da lige se stranden, og det er dét det hele drejer sig om her ! Strand, surf, nat- og stripklubber. Måske bør jeg tage tilbage dertil når Jette & Jane er taget hjem? Kort efter middag kom vi så til Brisbane, det sidste stop på Jette & Janes tur...