torsdag den 22. januar 2009

Melbourne

Uha, jeg er kommet langt bagud med mine blogindlæg, men nu sker der noget! :-)

Torsdag d. 8/1 fløj jeg fra Auckland til Melbourne med en mellemlanding i Sydney. I Melbourne skulle jeg bo de første 3 dage (indtil Jette & Jane kom) på Elephant Backpackers lige ved Flinders Street Station. Det er simpelthen så centralt i byen, som man overhovedet kan komme til at bo. Jeg havde booket et enkeltværelse, og det kostede 150 kr. pr. nat, hvilket vel er ok midt i Melbourne. Men da jeg ankom til hostlet havde de kun reserveret til mig i 2 nætter, og der var fuldt booket den 3. nat. Det blev jeg selvfølgelig noget sur over, men det skulle vise sig at være heldigt nok! Da jeg kom til mit værelse fik jeg flashback fra "White House Hotel" i New York. Det er reelt bare en KÆMPE stor sovesal, med nogle meget tynde bræddevægge på 2½ meters højde - uden loft! Dvs. der er et loft ca. 4½ m. oppe, men der var åbent overalt. Det betyder jo så at der altid er lys, larm og støj fra de ca. 100 andre der sover, kommer og går hele tiden! "Værelset" var også kun på 3 m2. men det generer mig nu ikke så meget. Det værste var dog, at bad og toilet var direkte uhumske... og køkkenet vist ALDRIG bliver gjort rent! Nå, men jeg måtte jo få det bedste ud af det, så jeg kontaktede det hotel hvor jeg skulle bo sammen med J & J, og de havde da et værelse til mig den "manglende" nat. Fedt nok, og det kunne da ihvertfald ikke blive værre end Elephant Backpackers!!!

Fredag tog jeg på seightseeing i byen, og da jeg boede midt i centrum var der selvfølgelig kort afstand til alt. Jeg startede med at gå ned til Federation Square, hvor byens store informationscenter samt flere museer ligger. Det hele er placeret på en overdækket banegrav lige ned til Yarra floden der løber igennem Melbourne. Jeg tog en tur med byens gratis Circle Tram, der er en sporvognslinje der kører en rundtur gennem byen. Melbourne har et meget omfattende sporvognsnet, og det er jo lige mig! :-)

Jeg stod af ved Bourke Street Mall og gik lidt rundt. Jeg besøgte byens Chinatown og spiste kinesisk 'smorgåsbord' (???) hvilket var kinesisk buffet. Hvorfor der lige skal blandes et svensk ord indover aner jeg ikke. Om aftenen tog jeg ud til Port Melbourne hvor jeg mødtes med Amanda i hendes frisørsalon. Emma og jeg mødte Amanda i Hanoi i sommer, og hun havde lovet mig en rundtur når jeg kom til Melbourne. Vi var ude at spise sammen og fik senere en øl på den lokale pub, før vi kørte en tur rundt i byen. Vi var bla. ved St. Kilda og kørte også på den vejstrækning der bruges, når der køres Formel 1 i byen. Så nu kan jeg da sige at jeg har kørt på en Formel 1 bane i en rød VW Beetle! :-)

Vi aftalte at mødes igen søndag til en hygge/slappe af dag. Lørdag morgen tjekkede jeg ud fra mit hostel og tog sporvognen til Miami Hotel, der ligger lidt nord for centrum. Her fik jeg et ganske fint værelse, som endda kun var marginalt dyrere end Elephant Hostel. Jeg tog til Queen Victoria Market, der som navnet antyder er... et marked! Dem har jeg selvfølgelig været på hundredevis af, men det her er nu udemærket. Jeg fik købt mig en ægte 'australien hat' - og så kan min grimme kasket fra Darwin ryge ud. Jeg tog på St. Kilda Beach (ca. 10 km. fra centrum) der var fyldt med mennesker, men det var selvfølgelig også en lørdag. Jeg blev hevet med i en beachvolley kamp, fik badet og slappet af. Jeg var også i forlystelsesparken 'Luna Park' der har gratis adgang. Jeg prøvede en tur i den store hvide rutschebane, fik en is og nød det gode vejr. Jeg tog den gule 'humle-bi' sporvogn tilbage til centrum, og gik en lang tur ved floden om aftenen.

Søndag skulle jeg have været sammen med Amanda igen, men hun måtte desværre aflyse da hun var blevet syg. Super ærgeligt, for man er jo ikke lige så tit i nærheden af Melbourne! I stedet tog jeg til Crown Entertainment Complex, som rummer indkøbscenter, biografer og casino. På sidstnævnte vandt jeg 300 A$ på rouletten, og det hjalp da noget på humøret, og så snakker vi slet ikke om, at overskuddet var tæt på 600 A$ på et tidspunkt. Om aftenen tog jeg shuttle bussen ud til lufthavnen for at hente Jette & Jane. De ankom sent om aftenen og var egentlig forbavsende friske, i betragtning af den over et døgn lange rejse fra København. Vi tog til vores hotel hvor vi snakkede og hyggede.

Mandag morgen tog vi sporvognen ind til centrum, hvor vi først gik lidt rundt - og så tog vi 'Circle Line' sporvognen. Vi stod af ved havnen i Docklands, og gik og nød de mange spændende bygninger og den sjove gadekunst. Vi endte ned ved Yarra floden hvor vi gik over samtlige 4 broer i centrum. På Federation Square så vi 'Bedazzled Kids' underholde med sang og dans - ikke mindst fra Disney og High School Musical. Det var nemt at se "vores egne" børn på samme måde, og det er jo skønt at børn er så ens overalt. Vejret var klaret op, så vi gik til Eureka Tower, hvor vi tog op til observatoriet på 88. etage. Man har et rigtigt flot syn over byen, selvom det ikke lige var Janes kop te. Jeg er jo heller ikke vildt begejstret for højder, men det gik. Direkte ubehageligt var det dog at se 'The Edge' som findes på samme etage. Det kan bedst beskrives som en stor glas skotøjsæske der bliver skubbet ud fra bygningen. Den har så et gulv af glas, og på den måde kan man så kigge direkte ned. Jeg fik det dårligt bare af at se æsken køre vandret ud, og der var da heller ingen af os der skulle nyde noget. Vel nede på jorden igen, gik vi en tur igennem Chinatown og spiste aftensmad på en malaysisk restaurant.

Tidligt tirsdag morgen tog vi så i lufthavnen og fløj med Virgin Blue til Adelaide...