fredag den 16. marts 2007

Moskva


Det var så 3 dage i Moskva. Togturen fra Skt. Petersborg gik fantastisk (vi fik dog ikke sovet så meget :-))

Vi ankom til vores hostel torsdag morgen kl. 9, og efter et hurtigt bad var vi klar. Vi aftalte med vores honcho Andrew, at vi gerne ville starte på Den Røde Plads. Her så vi Vasilij katedralen med sine meget karakteristiske kupler, Lenins mausolæum samt det store forretningscenter som er placeret midt på pladsen. Vi tog med metroen, som virkelig er utrolig. Der er marmor overalt - og der er udsmykket med flotte billeder, glaskunst m.m.

Vi så også Kristus-katedralen, som er meget imponerende! Den blev ødelagt af kommunisterne, men er nu blevet genopført.

Vi gik ud og spiste og drak, så den blev 01 før vi kom tilbage til vores hostel. Her er det delt i drenge- og pige sovesale (dormrooms) - så vi er 6 der deler værelse...

Fredag gik vi ud og fik morgenmad, og derefter på det nationale historiske museum. Det var ok, men en ting de mangler vildt meget i Rusland, er skilte på engelsk. ALT er med kyrillisk skrift, inkl. navnene på metro-stationer, gadenavne m.m. Det gør det til noget af en opgave at finde rundt, men så er det jo godt vi har vores honcho !!!

Bagefter var det tid til at besøge Kreml, og stedet er bestemt imponerende. Der er masser af flotte regeringsbygninger og smukke katedraler. De har også en kanon som skulle have tilhørt zar'en, men den har dog aldrig været affyret. Ligeledes har KÆMPE-klokken på 202 tons aldrig ringet! Vi kunne dog ikke få billetter til "The Armoury Room" hvor de opbevarer alle diamanterne, guldet, kronjuveler m.m. Jeg vil prøve at få en billet lørdag, da der kun bliver solgt et bestemt antal hver dag.

Fredag aften var 5 af os i det verdensberømte Bolshoi teater og se balletten "Giselle". Selve teatret er ved at blive renoveret, så det foregik på deres "lille scene" - men det var stadig en meget speciel oplevelse.

I dag fik jeg så heldigvis set "The Armoury Room". Meget imponerende - specielt deres "Diamond Room" :-)

Det var også meningen at vi skulle nå til Gorky Park, men det regner så meget lige nu, så det har vi droppet. Nu skal vi i stedet ud og shoppe til togturen. Det tager mere end 3 dage at nå til Irkutsk, så der kommer til at gå noget tid før I hører fra mig igen.

Pas godt på jer selv allesammen ! :-)