fredag den 23. marts 2007

Den Trans-sibiriske Jernbane Moskva>Irkutsk


Så blev det ENDELIG tid til at komme ombord på den "rigtige" Trans-sibiriske jernbane. Vi blev kørt til stationen i Moskva, og efter lidt tid, kunne vi komme ombord på toget. Jeg kom i en god kupe med Natasha, Claire & Sven. Toget afgik planmæssigt (som det faktisk gjorde på hele turen) kl. 23.25 - og så var det ellers afsted. Det blev rimelig sent før vi sov den første nat. De næste 3 dage blev brugt på at spise, drikke, spille kort, Risk, synge, og danse både conga og russerdans i gangene. En aften (hvor de fleste havde drukket rimelig meget vodka - inklusiv mig selv) blev festen så voldsom, at nogle af vores stakkels medpassagere tilkaldte de to politibetjente som altid er med de russiske tog. De noterede vores pas- og visa numre, og bad os så - på en meget bestemt måde - om at gå i seng!!! Da var klokken også 03 lokal tid, så det var jo fair nok :-)

Vi spiste en enkelt gang i madvognen, men det var både dyrt og rimelig små portioner, så derfra spiste vi vores medbragte mad fra Moskva, og hvad vi ellers købte på perronerne undervejs. Nudler og kartoffelmos blev der spist en del af, og man kan altid få varmt vand fra samovaren...

Vi er faktisk 2 grupper afsted fra VodkaTrain. Min gruppe består - udover mig selv - af Sven 26 & Claire 24, fra Belfast, James 20 & Nicole 19 fra England, Natasha 33 fra Sydney, Elisabeth 23, Sarah 25, Sarah "2" 24, Liam 23 - alle fra England. Den anden gruppe (som jeg mødte den første dag i Skt. Petersborg og som jeg har tilbragt en del tid sammen med) består af Jim 33 & Teresa 32, dykkerinstruktører fra England (nu bosiddende i Australien), Paul 39 (Teresa's fætter) og Louise 31 (Teresa's veninde fra sygeplejeskolen). De 4 udgør gruppe 2, men laver enkelte ting sammen med os andre.

Ellers gik turen rimelig gnidningsfrit. Der var enkelte som fik lidt mavekneb og diarre, men det er jo næsten uundgåeligt! Vi tilbragte 80 timer ombord - fordelt på 3 dage og 4 nætter.

FEDT !!! :-)