onsdag den 13. juni 2007

Top 10! (version 2.0)


Så er der gået halvanden måned siden min første TOP 10 liste, så det må være på tide med en update. Jeg bedømmer stadig ud fra hvad der har efterladt det største indtryk hos mig! Så fordi et sted eller en by ikke kommer på listen, er det ikke ens betydende med at oplevelsen dér var dårlig, men blot at der har været 10 andre steder hvor oplevelsen - af den ene eller anden grund - har været større!

1) Terrakotta krigerne, Xi'an, Kina.
2) Den Kinesiske Mur, Badaling, Kina.
3) Togturen med Den Trans-sibiriske Jernbane.
4) Yangzi River Cruise, De Tre Kløfter, Kina.
5) Potala paladset, Lhasa, Tibet.
6) Victoria Peak & Harbour, Hong Kong.
7) Ger-camp'en i bjergene udenfor Ulaanbaatar, Mongoliet.
8) Qinian Dian/Temple of Heaven, Beijing, Kina.
9) Tam Coc hulerne, Ninh Binh, Vietnam.
10) DMZ, Dong Ha, Vietnam.

Nye på listen er således min fantastiske sejltur ned ad Yangzi floden gennem De Tre Kløfter til den store dæmning som ny nr. 4. Victoria Peak og udsigten over havnen i Hong Kong kommer ind som nr. 6, men havde vejret i Hong Kong været bedre, var placeringen blevet højere oppe på listen! Sidst, men ikke mindst, kom Vietnam på listen med den skønne sejltur gennem Tam Coc hulerne ved Ninh Binh som ny nr. 9 - og den historisk spændende DMZ (demilitariserede zone) som ny nr. 10...

Ud af listen er til gengæld røget Panda Centeret i Chengdu, Yuyuan-haven i Shanghai, kørslen med hundeslæde ved Bajkal-søen samt take-off med fly fra Lhasa, Tibet. Det betyder samtidig at der ikke blev plads til f.eks. Stone Forest i Kunming, Ngong Ping 360 kabelbanen på Lantau i Hong Kong, Cat Ba Island i Halong Bay - eller byer som Dali, Yangshou, Hanoi eller Sapa.

Det er altså noget hårdt at sidde og sammenligne oplevelser på denne måde, men ovenstående Top-10 er de oplevelser som lige nu har efterladt det største indtryk på mig!

- - -

Jeg har nu været væk i 3 måneder, så der er en lille videohilsen her :
http://www.youtube.com/watch?v=4IockuWTr6M