fredag den 15. juni 2007

Hue

Efter den skønne dag omkring DMZ'en, blev vi smidt af minibussen i Hue - ca. 70 km. længere sydpå. Jeg tjekkede ind på et hotel, og mødtes senere med en engelsk pige Nichola (Olive) som havde været med samme sovebus som jeg, og ligeledes med på turen rundt ved DMZ'en. Vi fik noget aftensmad sammen og aftalte at mødes igen næste dag.

Vi havde en skøn dag, hvor vi bla. besøgte Hue Citadel som ligger ned til Parfume floden, som løber igennem byen. Det er et gammelt område som blev brugt af forskellige kejsere, og muren og den tilhørende voldgrav omkring er mere end 10 km. lang. Inde på området er der flere templer, pagoder, søer m.m. - og vi fik nogle hyggelige timer til at gå - bare slendre og snakke. På området findes også 9 store symbolske kanoner som aldrig har været affyret - samt Vietnams højeste flagstang! Vi gik over Trang Tien broen til en hyggelig lille café med navnet "Why Not?". Her mødte vi Eddie som bor på samme hotel som Olive, og han er en fantastisk fyr! Amerikaner, var med i krigen her for US Marines, og han er tilbage i Vietnam for første gang siden. Utrolig spændende og facinerende type, og vi tilbragte en super hyggelig aften sammen alle tre, med gamle krigshistorier, øl og drinks. Olive er selv lige kommet tilbage fra Irak, hvor hun har været 11 måneder i militærpolitiet i Basra. Der mødte hun mange danske soldater, så hun kender Danmark rimelig godt.

Næste dag gik Olive og jeg en tur langs Parfume floden (fedt navn, ikke?) og senere lejede vi et par motorcykler og kørte rundt omkring Hue. Vi var igennem området med de mange vietnamesiske kejsergrave, og så bla. Tu Duc's grav - som er den største i området. Udover selve graven, er der lotus søer og små pagoder - og hyggelige stier igennem det hele. Om aftenen var vi igen på "Why Not?" og Eddie kom senere og stødte til.
Det har virkelig været et par rigtig hyggelige dage!!!

Idag har Olive været på stranden, mens jeg tog en bådtur ned ad floden til Thien Mu pagoden, og vi har så spist aftensmad sammen. I morgen tager jeg videre til Danang - og derfra videre sydpå til Hoi An...