mandag den 28. juli 2008

Ninh Binh


Vi forlod Hanoi fredag ved middagstid, og tog lokalbussen de 2 timer til Ninh Binh. Jeg ville nemlig gerne vise Emma Tam Coc hulerne, som ligger tæt på Ninh Binh. Landskabet her er lidt ligesom Halong Bay, bare med rismarker i stedet for hav.

Vi fik et værelse på Queen Mini-Hotel få hundrede meter fra stationen. Vi gik en tur i byen, men som turist er der ikke så meget at se i selve Ninh Binh. Man kan sagtens gå rundt i byen i lang tid uden at støde på andre vesterlændinge. Vi gik langs floden og igennem det lokale marked, som er meget lokalt! Ænderne blev vejet før de blev slået ihjel og solgt. Man kunne også købe mange forskellige grøntsager… og biller.

Lørdag stod vi op til fint vejr og lejede en scooter på hotellet. Der er nemlig ikke nogen offentlig trafik til hulerne, så man kan kun komme derud på cykel, scooter eller i bil. Emma havde hjemmefra fået lov til at sidde bag på mig, hvis hun selv vil — og har hjelm på. Hun synes det var sjovt at prøve, og det er en nem måde at komme omkring på. Vi kørte de ca. 10 km. ud til hulerne, hvor man sejler i en robåd i et par timer. Det er flot at sejle igennem rismarkerne, og på turen sejler man igennem 3 huler. Efter den sidste hule ligger der små både, så man kan købe noget at drikke eller lidt forskellige souveniers. Derefter vender man rundt og sejler samme vej tilbage. Det er en varm tur, og man bliver også lidt øm i numsen af at sidde på et bræt i en robåd så længe, men det var sjovt at prøve.

Du kan se lidt video fra Tam Coc her : http://www.youtube.com/watch?v=oZe5Ujw9AAw

Efter sejlturen var det meningen at vi ville køre til Hoa Lu, som ligger ca. 20 km. fra Tam Coc - på den anden side af Ninh Binh. Hoa Lu var hovedstad i Vietnam for ca. 1000 år siden, og der er stadig små bidder af bymur osv. man kan se. Men da vi kørte igennem Ninh Binh punkterede vi! Jeg måtte derfor trække scooteren tilbage til hotellet. Når det nu skulle være, så var det godt det skete hvor det gjorde - og ikke 20 km. fra byen! :-)

De spurgte på hotellet om vi ville have en anden scooter at køre videre på, men på det tidspunkt var jeg træt og vi orkede det ikke. Det er dog første gang jeg har oplevet at punktere på en scooter, og jeg har nok lejet de første 100 på mine rejser. Selvfølgelig er det lidt irriterende, men det er jo hvad der kan ske, og heldigvis skete der ikke noget med os. Resten af dagen var vi på nettet på hotellet, læste og slappede af... :-)

Kl. 21 tog vi med sovebussen til Hue...