lørdag den 26. juli 2008

Halong Bay


Vi forlod Hanoi tidlig tirsdag morgen, hvor vi blev hentet i en minibus. Vi blev kørt til Halong City — ca. 3 timers kørsel fra Hanoi. Her kom vi ombord på vores turbåd, som skulle være vores hjem det næste døgns tid. Der var 8 kahytter ombord (med bad og toilet), og de var hyggelige - selvom de selvfølgelig ikke var så store.

Ombord var vi 14 personer samt guider og mandskab. Der var to danskere med foruden os selv, Rie og Patrick fra Århus. Vi sejlede fra Halong City ud i bugten og så de mange flotte formationer imens vi fik serveret frokost. Halong Bay er overstrøet med limstens bjerge, og det er rigtigt flot at sejle igennem. Landskabet minder meget om f.eks. Phi Phi i Thailand eller området omkring Yangshou i Kina. Det nederste dæk rummer køkken og 6 kahytter, det mellemste 2 kahytter og restauranten, og det øverste var soldæk med stole og bænke. Vi havde booket plads på en ”VIP/Deluxe tur”, så der var både fane og aircon i kahytten. Vi slappede af på soldækket, mens båden satte kurs mod Hang Sung Sot — som betyder "Den fantastiske hule". Der er egentlig 3 huler — og specielt den ene er rigtig stor! Jeg har i hvert fald ikke været i så stor en hule før, og eftersom det var Emmas første, så har hun jo i hvert fald heller ikke... :-)

Du kan se video fra hulen her : http://www.youtube.com/watch?v=-ROkl90YV6s

Derefter sejlede vi rundt i bugten, og lagde til ved Titop Island hvor vi kunne bade. Tilbage ombord fik vi aftensmad. Det var mest seafood der blev serveret, men vi havde gjort opmærksom på at Emma ikke spiser så meget af det, så der blev lavet f.eks. lidt kylling og pomfritter til hende i stedet. Om aftenen spillede vi Yatzy med Rie og Patrick, og det var rigtigt hyggeligt. Vi overnattede på båden, og morgenmaden blev indtaget om bord, før vi skiftede til en mindre type... "same same, but different!" :-)

Vi lagde til ved et flydende hus hvorfra vi sejlede i kajak i en times tid. Det var utroligt flot at sejle rundt mellem klipperne, og vi sejlede bla. igennem et hul ind i en lagune. Senere lagde vi til ved Cat Ba Island, hvor vi blev ombord, imens andre cyklede en tur i nationalparken. Frokosten blev spist på stranden hvorefter vi svømmede. Vi blev sat af på en mole ikke så langt fra Cat Ba Town og kørt til Holiday View Hotel. Vi fik et pænt værelse (og et bad) inden vi skulle til middag. Senere skypede vi fra hotellets lobby. Vi gik en tur i byen, og det var selvfølgelig blevet mørkt på det tidspunkt. Men det eneste man alligevel kan se - er restauranter og hoteller.

Efter morgenmaden blev vi kørt ned til båden, og med et skift undervejs nåede vi tilbage til Halong City. Vi spiste frokost på en restaurant ikke så langt derfra, og var tilbage i Hanoi ved 17-tiden. Vi fik et større værelse på samme hotel som sidst, og aftensmaden blev igen indtaget på Papa Joe’s Café. Nu går turen så sydpå, og første stop er Ninh Binh…