torsdag den 24. juli 2008

Hanoi

Vi fløj fra Bangkok til Hanoi med AirAsia og i lufthavnen blev vi hentet af en fra vores hotel. Dejlig luksus at blive kørt i bil til hotellet fremfor at skulle med bus. Vores hotel ligger ned til Hoan Kiem Lake i det gamle kvarter i byen. Vi har et pænt stort værelse, men desværre også en del gadestøj. Det hjælper dog at vi bor på 4. sal (uden elevator! :-)

Du kan se Emma vise rundt på værelset her : http://www.youtube.com/watch?v=2GT4D9BseYs

Søndag tog vi en sightseeingtur i byen, da det er en nem måde at komme rundt i en kaotisk by på. Vi startede med Ho Chi Minh's mausoleum, og sluttede op i den ca. én time lange kø. Da vi kom ind til manden selv, lå han stille i sin glaskiste omgivet af 4 æresvagter. Nu har jeg besøgt en del mausoleer, og jeg vil godt give Emma ret : "Det er da egentlig ret klamt"! Men nu har hun prøvet det... ;-)

Bagefter så vi præsidentens palads og Ho Chi Minh's styltehus hvor han boede i en årrække. Vi så også "One Pillar Pagoda" som blev bygget for knapt 1000 år siden. Den eksisterende er dog en kopi, for franskmændende ødelagde helt meningsløst den originale, før de trak sig ud af Hanoi i 1954. På turen så vi bla. også Temple of Literature, som blev grundlagt af kejseren i år 1070 og rummer Vietnams første universitet. Vi var også ved Ho Tay - eller den vestlige sø - hvor vi så Tran Quoc Pagoden og det tilhørende tempel. Vi faldt i snak med en australsk kvinde, Amanda, og da vi kom tilbage til søen købte vi billetter til Hanois vanddukketeater dagen efter. Vi spiste på Papa Joe's, hvor de faktisk kan lave burgere som både Emma og jeg kan li' :-)

Mandag vågnede vi egentlig ret tidligt, men tog en slapperdag med kort spil, læsning og computer. Kl. 15 fik vi frokost og kl. 16 så vi så en forestilling i vanddukketeatret sammen med Amanda. Det er imponerende at de kan få dukkerne til at bevæge sig som de gør - drager der spyer ild osv.

Du kan se lidt video derfra her: http://www.youtube.com/watch?v=NCxuSbiH6gI

Vi har købt en 3-dages tur til Halong Bay som er næste punkt på vores tur. Det glæder jeg mig til at vise Emma...