lørdag den 26. februar 2011

Picton>Wellington

Vi sejlede med Bluebridge færgen ”The Straitsman” fra Picton kl. 8 og sejlturen tog 3½ time. Færgen var tidligere ”M/F Dueodde” og sejlede mellem Rønne og Køge. Det var lidt sjovt at se danske skilte overalt på færgen, for dem har man - underligt nok - ikke skiftet ud…

Ved ankomsten til Wellington kørte vi de få hundrede meter ned ad havnefronton til ”Waterfront Motorhome Park” – en parkeringsplads for campervans - der åbnede sidste år, helt inde midt i byen. Det koster 50 NZ$ at holde her fra kl. 10 til kl. 10 næste dag, og med de priser parkering koster i Wellington, så er der hurtigt 10-20 NZ$ sparet om dagen. Der er faktisk fine forhold hvad angår bad og toilet, og samtidig slipper man for at køre ud til Hutt Valley – ca. 15 km. væk – hvor de nærmeste camping-pladser ellers ligger.

Vi startede med at køre op til udkigspunktet på Mt. Victoria, der ligger i udkanten af byen. Derefter tog vi med kabelbanen op til den Botaniske Have – begge dele et must når man er i Wellington. Ud på eftermiddagen mødtes vi med Clare, som jeg mødte i Kina tilbage i 2007. Hun har rejst nu i 5½ år, heraf de sidste 8 måneder bosiddende i Wellington. Her arbejder hun som analytiker på et teknisk laboratorium – i rigtig CSI stil!

Vi tog til en udendørs sommer-bio i botanisk have, en gammel jugoslavisk film der godt nok var underlig, men bestemt også sjov. Vi mødtes også med Linda som Clare deler lejlighed med. Vi gik tilbage gennem byen, før vi sagde farvel til kvinderne og gik hjem til vores bil.

Fredag gik vi op og så parlamentsbygningen og den tilhørende ”Bikube” bygning. Vi var også inde i både den relativt nye katedral - samt den gamle ”Old St. Paul’s” – begge flotte kirker. Vi gik igennem den flotte togstation og så den fine lille statue af Ghandi der står ude foran. Vi fortsatte ned til Te Papa, der er New Zealands nationalmuseum. Her så vi bla. en fotoudstilling og forskellige andre dele af museet. Sidst på eftermiddagen mødtes vi igen med Clare og gik hjem og så hendes hus. Senere kørte vi med i lufthavnen, da hun skulle hente sin ven Stuart der bor i Auckland. Tilbage hos Clare fik vi en del at drikke, godt hjulpet på vej af flere forskellige drikkelege! Senere gik vi i byen, og endte efter et par steder på en irsk pub, som også bød på udmærket livemusik. Klokken var omkring 3 før vi var hjemme, men det havde været en fed dag… :-)

Det var egentlig meningen at vi ville have kørt videre lørdag morgen, men Clare havde fået overtalt os til at blive en dag mere. Vi var nu heller ikke oppe meget før middag, så det var nok klogt nok. Vi mødtes i en lille park nede ved havnen lidt før kl. 14, og sad her og så ”Campground Chaos” optræde med både traditionelt gadeteater, akrobatik og jonglering. Vi så også afslutningen på årets dragebådsrace i havnen før vi gik hjem til Clare. Her slappede vi af i nogle timer, og fik set lidt nyt om jordskælvet i Christchurch. Dødstallet er nu oppe på 145 bekræftede (og identificerede), men man regner med at det stiger til ca. 300 – puha!

Vi fik lidt thai-mad til aften, og selvom Clare var frisk på at vi skulle i byen (igen), så valgte vi at sige pænt tak for denne gang, og gå tilbage til bilen. Vi er jo ikke helt unge mere - men det var fandme hyggeligt at se Clare igen! Forhåbentlig bliver det ikke sidste gang…