søndag den 13. februar 2011

Christchurch>Queenstown

Vi forlod Christchurch onsdag formiddag og kørte vestpå mod Arthur’s Pass. Vejen igennem bjergene er snoet og det går op og ned hele vejen. Vi stoppede ind ved flere viewpoints, og man kan virkelig nemt stoppe mange gange for ”blot” at nyde udsigten. Vi valgte vejen øst om Lake Brunner og endte på vestkysten i Greymouth. Robert havde lavet en lille ”pakkefejl” - som betød at han ikke havde fået sine shorts med (men til gengæld var der plads til 14 kg. fotoudstyr!). Så vi besøgte ”Warehouse” hvor vi faktisk begge kunne finde tøj i vores størrelse. Så vi fik tilsammen købt 3 par shorts, 2 skjorter, 2 bælter og en t-shirt for ca. 700 kr. – det er sgu’ meget godt gået! :-)

Efter Greymouth kørte vi sydpå til Hokitika. Byen er ret lille, som de fleste byer på Sydøen jo er, men vi besluttede os for at overnatte på Hokitika Holiday Park, hvor en strømplads (PS) kostede 30 NZ$ for to personer. Næste morgen kørte vi de ca. 30 km. til Hokitika Gorge, hvor der er lavet en mindre hængebro over floden. Solen forsvandt dog lige som vi kom ned til broen, men det var alligevel et pænt sted.

Vi fortsatte sydpå til Franz Josef gletcheren som sammen med Fox gletcheren er ret sjældne. Ikke fordi der ikke findes masser af gletchere rundt omkring i verden, men det specielle er, at de i dette klima ender næsten nede ved havets overflade. Gåturen gennem dalen for at komme til selve glecheren tog ca. 45 min. – og det var faktisk noget koldt og blæsende. Vi nåede frem så langt man må komme – ca. 100 m. fra fronten. Det er et flot syn, men jeg troede egentlig den havde været lidt mere fyldig, men det er selvfølgelig sommer hernede nu…

Vi kørte de ca. 25 km. videre til Fox, hvor vi lige var nede og runde gletcheren sidst på eftermiddagen. Vi fik en plads på Fox Glacier Lodge (PS 32 NZ$) og lavede sweet & sour kylling til aftensmad. Næste morgen tog Robert en ca. 40 min. lang helikoptertur over begge gletchere (260 NZ$), imens bangebuksen blev nede på jorden. Det havde været en flot tur, som også inkluderede en landing oppe på isen. Det må have været meget specielt, og hans billeder derfra er i hvert fald flotte! Vi kørte ud og så selve gletcheren igen, som er lidt mindre end Franz Josef.

Vi satte atter kursen sydpå og passerede Haast Pass og Lake Hawea ud på eftermiddagen. Der er kun meget lidt bebyggelse på denne strækning, og der er mindst et par hundrede km. mellem tankstationerne, så det var med at få fyldt op når chancen bød sig. Vi overnattede på en kommunal campingplads (NP 14 NZ$) i Albert Town – 5 km. fra Wanaka. Lige ved solnedgang fik bjergene omkring os en fantastisk gylden farve.

Lørdag morgen kørte vi ind til Wanaka der ligger lige ned til søen af samme navn. Hyggelig lille by, hvor alt dog er rettet mod turisme. Vi passerede også Puzzling World, som har masser af sjove, skæve bygninger, labyrinter m.m. Vi kørte mod Queenstown, men stoppede ind ved Kawarau Bridge ca. 23 km. udenfor byen. Det var her at AJ Hackett i 1988 åbnede verdens første kommercielle bungy jump forlystelse, og det er stadig det ”originale” sted at springe fra. Personligt synes jeg det er alt for kommercielt, med mange mennesker, højt musik og feststemning… men sådan er vi jo så forskellige. Skulle jeg gøre det, så ville jeg foretrække et sted som f.eks. ved Taupo på Nordøen eller JungleBungy i Thailand.

Efter lige at have rundet centrum kørte vi til Shotover Canyon ca. 5. km. nord for Queenstown. Her prøvede jeg en tur med jetbåd, af samme type som jeg var med ved Huka Falls på Nordøen. Prisen var 119 NZ$ for en halv times tur, og det er altså pisse skægt! Turen er lidt anderledes her, fordi den går igennem en meget smal kløft, men det er stadig med fuld fart på, skarpe sving og vilde 360 graders vendinger. Absolut alle pengene værd. Robert fik taget nogle gode billeder af mig i båden, og ellers fik vi hentet billeder gratis på nettet – så sparede jeg lige yderligere 39 NZ$ :-)

Queenstown er en hyggelig by, og vi valgte at overnatte på Shotover Top10 campingpladsen (PS 35 NZ$) ikke langt fra jetbådene. Søndag morgen tog vi med Skyline Gondola kabelbanen op til Bob’s Peak, hvorfra man har et fantastisk udsyn over byen. Vi prøvede også de små slæder eller ”luges” hvor man kan køre ned af forskellige baner. Turen med kabelbanen t/r inkl. 2 ture i slæderne = 38 NZ$. I typisk ’Queenstown stil’ kunne man på toppen både springe bungy jump, svinge i kæmpe gynge eller hangglide ned fra bjerget. Vi valgte dog at tage kabelbanen ned igen, handle ind i et supermarked – og så sætte kursen mod Te Anau og Milford Sound…