lørdag den 12. februar 2011

Christchurch

Vi ankom til Christchurch lidt før midnat, og havde hjemmefra booket en SuperShuttle til at hente os i lufthavnen. Den kørte os til vores hostel, Jailhouse Accommodation. Det er byens gamle fængsel der er lavet om til et hostel, og det er super gennemført gjort! Alt er simpelthen bare i orden, fra de hyggelige celler til de flotte baderum. Der er et stort dobbelt køkken og masser af fællesområder, og eneste lille klage er nok at det koster at bruge deres WiFi. Vi havde booket en "celle" i 2 dage, så vi kunne nå at blive udhvilede, hente vores campervan og se det vi ville i byen.

Om morgenen gik vi ned til Rental Car Village og hentede vores campervan. Det er samme firma som jeg lejede min stationcar igennem da jeg var på New Zealand i 2008/2009. Det er en Nissan Vanette og den kører faktisk rigtig godt. Den er ikke specielt stor, og der er (næsten) plads til os begge og alle vores ting. Vi har betalt ca. 8.500 kr. for én måned (inkl. forsikring) så det er ikke så galt. Det spændende bliver at se hvor langt den kan køre på literen...


Efter vi havde hentet camperen, kørte vi til Lyttelton der ligger ca. 10 km. fra Christchurch. Her så vi "Timeball Station" der ligesom Greenwich har en kugle der bliver hejst op, for så at køre ned kl. 13, så alle - inkl. skibene i havnen - kunne se hvad klokken var. Selve bygningen blev dog beskadiget i jordskælvet for nylig, så den var desværre spærret af. På vej over Mt. Lyttelton stoppede vi ind ved flere viewpoints og fik taget nogle fine fotos.

Tilbage i Christchurch besøgte vi Botanisk Have, som i deres samling af roser bla. har "Victor Borge" og "H. C. Andersen". Ved siden af haven ligger byens Arts Centre som er en flot gammel bygning. Vi lavede mad i køkkenet i "fængslet" og gik rimelig tidligt i seng.

Onsdag morgen tjekkede vi ud, pakkede alle tingene i vores campervan... og så kørte vi vestpå...