onsdag den 6. august 2008

Nha Trang


Jeg indrømmer gerne at jeg glædede mig til togturen fra Danang til Nha Trang. Den 12 timer lange "sidde-op" bustur på samme strækning sidste år kan jeg nemlig tydelig huske! Vi tog en taxa til Danang og kom ombord på toget. Vi havde bestilt soft-seat billetter, og selvom det ikke kan sammenlignes med et dansk IC3-tog, så var det ihvertfald meget bedre end de rå træbænke på hard-seat !!!

Egentlig skulle turen have taget ca. 8½ time, men det tog 10 timer før vi kom til Nha Trang. Da var klokken blevet 21.15 - og så gik jagten ind på et hotel. Vi prøvede en 4-5 steder, før vi fik et værelse på 56 Hung Vuong Hotel - det første hotel i lang tid med trådløst internet på værelset. Vi fik lidt aftensmad inden vi gik i seng... godt trætte!

Tirsdag stod vi op, fik morgenmad - og gik en tur på stranden. Pga. Emmas sår nøjedes vi bare med at kigge... øv! Vi tog ned til det oceanografiske institut, hvor de har mange mange fisk, hajer og skildpadder. De har også et stort udstillingsrum med masser af dyr i krukker med sprit (som jeg kan huske fra min skolegang), og endda en hel sø-ko fanget i 2003. Der er også et stort skelet fra en pukkelhval, fundet på en mark - mere end 4 km. fra havet!

Bagefter tog vi Vinpearl kabelbanen til Hon Tre - også kendt som Bamboo Island. Emma har aldrig prøvet en kabelbane, så det var jo en glimrende mulighed der selvfølgelig skulle udnyttes. På øen ligger en forlystelsespark med bla. rutchebane, vikingeskib og radiobiler - samt en indendørs spillehal med mange forskellige typer spil. Alt var gratis at prøve og var inkluderet i billetprisen på 75 kr. for kabelbanen. Egentlig en billig fornøjelse for 3-4 sjove timer...

Om aftenen var vi på nettet, læste og hyggede - og klokken blev 2 før vi sov. Vi stod op og tjekkede ud kl. 12, og efter morgenmad/frokost og en gåtur rundt i byen, er vi nu klar til busturen til Dalat.