søndag den 3. august 2008

Hoi An


Bussen fra Hue til Hoi An tog 3½ time, og vi gik til det hotel vi havde reserveret på. Men da vi kom dertil, havde vi pludselig intet værelse. Undskyld mange gange, måske i morgen… men skulle vi måske bruge en skrædder??? Ikke lige noget jeg var modtagelig for på det tidspunkt, hvilket også hurtigt gik op for dem! I stedet gik vi til An Phu Hotel hvor jeg boede sidste år. Et fint stort hotel, hvor vi fik et dejligt værelse med udsigt over poolen. Dagen efter rykkede vi dog til et andet værelse (dog uden pool-udsigt), men til gengæld 50 kr. billigere i døgnet… :-)

Hoi An er en super hyggelig by, og klart min favorit i Vietnam. Der er et næsten endeløst antal små hyggelige butikker, gode restauranter og en masse skræddere. Da jeg var her sidste år fik jeg syet en masse tøj, men i år var det Emma der førte an. 4 nederdele og 2 kjole-toppe (hos 5 forskellige skræddere), så vi fik gået lidt frem og tilbage. Men så fik hun det lige som hun vil have det, og det er jo det vigtigste!

På vores hotel bor også Anne & Nikolai fra Århus, som vi mødte i Hue. Emma har fået et udslet på overkroppen, og Anne (som er sygeplejerske) har kigget på det fra tid til anden. Vi måtte dog en tur på det lokale hospital, da jeg til sidst ikke kunne høre noget på mit venstre øre. Et hurtigt kig fra lægen - en øreskylning senere, og så var hørelsen på plads igen. Et kig i bækkenet afslørede 4 store klumper ørevoks, så dér var forklaringen !

Ellers har vi bare slappet af. En dag lejede vi en scooter og kørte til stranden. Cua Dai Beach er 30 km. hvid sandstrand, som strækker sig hele vejen op til Danang. Det er skønt at bade i dejligt klart havvand, og ikke skulle bekymre sig om tang. Poolen på hotellet er også dejlig, men da vi har rensemidlet i den mistænkt for at være skyld i Emmas udslet, så bliver den næsten ikke brugt.

Vores favoritrestaurant i Hoi An er ”Good morning, Vietnam”. Det er en italiensk restaurant, som laver rigtig gode pizzaer, lasagne og spaghetti. Det er blevet lidt en tradition for os, at vi holder os til nogle få spisesteder, når vi først har fundet noget godt! :-)

Lørdag skulle vi have været ved Marmorbjergene, som ligger mellem Danang og Hoi An. Men det regnede, og så havde jeg ikke lige lyst til en scooter tur med Emma bagpå. Så det blev udskudt til søndag… hvor det så også regnede fra morgenstunden. Typisk, de to eneste dage hvor vi rent faktisk havde noget på programmet — ellers har vejret været helt kanon! Vi tog så i stedet en taxa derop. Der er i alt 5 bjerge, og rundt omkring ligger masser af værksteder og butikker hvor de sælger figurer m.m. i marmor. Vi tog turen op af det ene bjerg, og på toppen kan man nyde udsigten, se et par templer og nogle huler. I den ene hule kommer lyset ned fra et par huller i toppen og det ser meget flot ud. Heldigvis regnede det ikke imens vi var der, så marmortrinene var ikke glatte at gå nedad.

I morgen tidlig går turen de 30 km. til Danang, hvorfra vi skal med toget sydpå til Nha Trang. Jeg glæder mig som et lille barn til de 8½ time med toget - og bare det at vi slipper for at køre med bus… :-)