søndag den 27. september 2009

Beijing

Fredag morgen ankom vi til togstationen i Beijing, og tog metroen til vores hostel. Vi havde denne gang valgt at bo et andet sted, end hvor vi boede da vi var i Beijing første gang. Ikke fordi der havde været noget galt med Emperor Guesthouse, men Qianmen Hostel lå i samme område, men en del tættere på metroen. Vi havde jo kun et døgn inden vi skulle hjem, så jo kortere vi skulle slæbe, bo bedre! :-)

Da vi kom til vores hostel, var der udstationeret politifolk fast på stedet, da vi nærmede os republikkens 60 års fødselsdag d. 1. oktober. Personligt synes jeg måske nok at det var lidt tidligt med så stram sikkerhed allerede d. 25. september, men når kineserne gør noget... så gør de det 110% Det må man lade dem. Så vi måtte tømme vores rygsække og kufferter imens tingene blev gennemrodet, og specielt Robert havde noget svært ved at styre sin utilfredshed. Vi havde jo lige tilbragt en nat i toget, og når man så om morgenen skal flå alle sine ting ud af kufferten, ja så kan filmen jo knække en smule. Jeg begyndte så småt at overveje hvordan man mon får folk ud fra kinesiske fængsler, men så galt gik det dog ikke! :-)

Vores værelser var endnu ikke klar, så vi satte os op i tv-stuen og så "Slumdog Millionaire" på dvd. Ingen af os havde set den før, og den kan klart anbefales - en fantastisk film. Op ad formiddagen var det første værelse klar, og selvom vi var advaret på forhånd, så var det sgu' alligevel sjovt at se værelset. I den ene ende var nemlig en glasvæg, hvor toilet og brusebad var gemt bag. Eller rettere sagt, det var netop dét de ikke var... for det var ikke materet, men klart glas! Mildest talt et spøjst påfund, som også var det, folk oftest havde kommenteret på nettet. Man havde vist taget det lidt til sig, for dele af glasvægen var nu beklædt, men store dele var stadig gennemsigtig. Man kommer da ihvertfald helt tæt på folk, når man går i bad eller på toilettet! :-)

Vi havde overvejet om vi skulle bruge dagen på at tage toget til Tianjin, men vi var alle 3 bare i humør til at slappe af og dimse lidt rundt. Jeg fik shoppet de sidste par ting, og vi var på vores favorit café Sakura og spise hele tre gange! Om aftenen fik vi peking-and, og selvom vi nok skulle have valgt en af de restauranter der er specialister i denne ret, så smagte det nu ganske godt...

Lørdag morgen spiste vi så for sidste gang på Sakura, og tog med metroen til lufthavnen. Det er bare så meget nemmere og hurtigere end de gamle lufthavnsbusser. SAS flyet til København afgik til tiden, og udover at der altså ikke er så meget plads på deres fly, så kunne vi ikke udsætte noget på hjemturen. Normalt når jeg har fløjet hjem fra asien har det været om natten, så det var lidt skægt at prøve en flyvning om dagen i stedet...

Birgitte & Robert : 1000 tak for (endnu) en hyggelig, om end måske nok en lidt anderledes ferie. Forhåbentlig er det ikke sidste gang '3-kløveret' er afsted på eventyr sammen! :-)