onsdag den 8. februar 2012

Forenede Arabiske Emirater

Vi satte kursen sydpå og kørte gennem Tarif og Madinat Zayed. Vi stoppede for benzin, og det er rent faktisk en fornøjelse hernede! 2,75 kr. pr. liter er en pris der er til at holde ud, og når man kun betaler 100 kr. for at fylde tanken op, så gør det ikke så meget hvis man kører et par ekstra kilometer.

Kursen var sat mod Liwa Oasen i den sydlige del af de Forende Arabiske Emirater - tæt på grænsen til "The Empty Quater" i Saudi Arabien. Vi havde fravalgt at tage en udflugt til en "turist-beduin-lejr", og ville i stedet bare køre ud i ørkenen! Den idé var både god og dårlig...

Det var godt at komme væk fra byerne, og der er bestemt hyggeligere ude i ørkenen. Vi nåede frem til Mezaira'a, der er hovedbyen i Liwa Oasen. Den strækker sig langs en buet vej over ca. 150 km. - men levede ikke lige op til vores opfattelse af en oase. Vi fik et værelse på Liwa Rest House, der mindede mest om et gammelt fængsel i Østeuropa - og så kostede det næsten 400 kr.!!! Sengene var lige så hårde som et surfboard, men det er jo også en oplevelse. Vi spiste aftenmad i stedets restaurant - også en ret syret oplevelse... :-)

Vi kørte ud til Moreeb Hill der er 300 meter høje sandklitter - blandt de højeste i verden. Her ligger de rige og kører rundt i overdrevede buggyer på bakkerne. Det så fedt ud, men vi havde det begge fint med bare at kigge på. Vi så solnedgangen samme sted, og Robert fik taget en masse fede billeder.

Lørdag satte vi så kursen mod Al-Ain i den centrale/østlige del af landet. Selvom der ikke er mange veje, så lykkedes det os alligevel at misse en afkørsel, så vi fik kørt en masse ekstra kilometer. Man kan nemlig snildt køre 25 km. før man kan vende om og køre tilbage igen! Det er dæleme godt at benzinen ikke er så dyr :-)

Vi havde booket os ind på Grand Mercure hotellet på Jabel Hafeet - et 1.240 m. højt bjerg 30 km. fra Al-Ain. Det er et super lækkert hotel, og til prisen på 450 kr. for en nat var det et fund! Lækkert værelse, swimmingpools - og en lobby der er på top-5 jeg har oplevet. Vi kørte ned til et viewpoint lidt nede af bjerget, hvorfra Robert kunne få nogle gode billeder, og samtidig fik vi spist aftensmad på et lille cafeteria.

Søndag morgen kørte vi først ind til Al-Ain, der ligger på grænsen til Oman. Faktisk var vi tæt på at krydse grænsen uden at ville det, men det lykkedes os at få vendt om inden! I centrum af byen så vi bla. Clocktower rundkørslen før vi kørte ud til byens kamelmarked. Der var masser af kameler, men vi følte nærmest at det var os der blev set på, så vi kørte hurtigt videre. Vi stoppede i Bawadi Mall hvor vi spiste frokost. Vi kørte mod østkysten og på vejen til Fujairah stoppede vi på et lokalt marked. Dette var i det mindste tættere på vores opfattelse af et marked! Vi havde booket os ind på Fortune Royal Hotel - også til 450 kr. for en nat. Vi kørte en tur rundt i byen, og shoppede lidt i nogle store "Tiger" butikker. Masser af billige ting, men så meget plads har vi jo heller ikke i kufferterne. Vi spiste aftenmad på Pizza Hut - og fik derefter en rigtig god nats søvn på hotellet.

Mandag satte vi så kursen nordpå langs kysten, og kom igennem Khor Fakkan på vej til Dibba. Det var meningen at Robert skulle have dykket, men da man ikke må dykke mindre end 24 timer før man skal flyve, så måtte han droppe det. Vi kørte vestpå til Ras-Al-Khaimah og derfra til Umm Al-Quwain og Ajman. Ærligt talt så var det mest interessante et par sjove rundkørsler undervejs, hvor man f.eks. havde placeret store krukker eller et par kæmpe østers med perler i... :-)

Vi nåede til Sharjah ud på aftenen, og gik en tur i parken nede ved byens creek. Vi spiste aftensmad på KFC, før vi satte kursen mod lufthavnen i Dubai. Her afleverede vi vores udlejningsbil, og det havde været en fin bil. Ikke den største eller hurtigste, men den var billig - og det var fedt bare at aflevere den i lufthavnen når man skal hjem. Turen hjem med Austrian gik uden problemer og vi landede i Kastrup tirsdag kl. 9...

Den korte opsummering på de Forenede Arabiske Emirater er her : Dubai og Abu Dhabi er spændende byer, og vi er begge glade for at have oplevet dem. Men samtidig føler vi, at vi har set dét der er at se... og jeg føler ikke noget udpræget behov for at vende tilbage lige med det samme. Når man kommer væk fra byerne bliver det mere interessant, men jeg mangler stadig følelsen af at opleve noget autentisk - og det har vi ikke set så meget af. Måske skal man til Oman eller Qatar for at opleve "mellemøstens mystik" for det var der ikke så meget af...