mandag den 17. november 2008

Gili Trawangan

Vi blev hentet på vores hotel kl. 7 om morgenen, og kørt til havnen i Padangbai på den østlige del af Bali - ikke langt fra Candidasa. Herfra sejlede vi med GiliCat hurtigfærgen til den største af de tre Gili øer - Gili Trawangan. Alt i alt tog turen ca. 3½ time fra Ubud, så det var bestemt til at leve med !

Da vi kom til øen gik vi en tur op ad strandgaden, men kunne ikke finde et sted med 3 ledige værelser - bortset fra et enkelt sted, hvor vi så til gengæld ikke havde lyst til at bo! Så i sidste ende fik vi værelser på to forskelige steder et par hundrede meter fra hinanden. Jeg fik et værelse på Trawangan Dive som var ganske udemærket.

Gili Trawangan er bestemt ikke nogen stor ø! Faktisk er den kun lidt over 2 km. lang og lidt over 1 km. bred. På nær et par enkelte huse, så er alt placeret på øens østkyst hvor også bådene lægger til. Vejen langs med stranden fortsætter øen rundt, men det er kun ca. 500 m. af den der reelt kan kaldes en vej. Resten er bare et hjulspor.

Første punkt var at få noget at spise (og drikke!) da det var megavarmt. Jeg trak mig tilbage til skyggen og aircon'en på værelset (troede jeg), mens de tre andre fik badet på stranden. Der var dog ikke strøm på det tidspunkt, så i stedet stillede jeg ud under den kolde bruser i 20 minutter. Senere gik vi en tur øen rundt, og det tog ca. 2½ time i et nogenlunde roligt tempo. Aftensmaden blev indtaget på en hyggelig lille restaurant, mens mørket sænkede sig. Der er noget "Phi Phi agtig" over øen - da der hverken er biler eller motorcykler, men til gengæld en masse hestetrukne kærrer. Men da øen er så lille - er alle afstande jo selvfølgelig små, så vi klarede os fint med vores egne "gå-dæk" :-)

Jeg kunne godt have taget en dag mere på øen, men Majbrit var ikke så vild med varmen, så vi bestilte vores billet til Lombok for dagen efter. Birgitte & Robert gad ikke Lombok, så de ville blive på Gili, og så er planen at vi mødes igen om nogle dage i Sanur på Bali. Om aftenen så vi film : "Flammen & Citronen" på dvd - da B&R havde både tv og dvd-afspiller på deres værelse. God film... og god hygge!

Mandag morgen kl. 08.15 sejlede Majbrit og jeg den korte tur til Bangsal på Lombok...