fredag den 23. november 2012

Dublin


Dublin har længe stået højt på ønskelisten, så da Norwegian solgte billetter dertil for kun 249 kr. var det tid...

Mandag d. 19. november fløj jeg til Dublin og tog med lufthavnsbussen (med det meget passende rutenummer 747) ind til centrum. Jeg havde booket et værelse på Eliza Lodge - et guesthouse midt i byen. Mit værelse lå på 2. sal med udsigt til floden Liffey og Millennium Bridge. Prisen på 49€ pr. døgn inkl. morgenmad virkede som et rigtigt godt tilbud!

Jeg besøgte Nationalmuseet - hvis historiske og arkæologiske afdeling måske ikke er verdens største - men bestemt et par timer værd. Det er dog mere end man kunne sige om Nationalgalleriet, der var noget af en skuffelse. Jeg gik en tur i området hvor jeg bor - Temple Bar. Ikke overraskende er der stopfuldt af barer... og der er masser af liv!

Tirsdag spiste jeg morgenmad på mit guesthouse, hvorefter jeg gik over floden og til Upper O'Connell Street. Der ligger masser af butikker og shopping centre - og dermed også masser af mennesker. Jeg fik købt en masse sokker i Penneys, som Primark hedder i Irland. Jeg er ikke den store shopper, så snart satte jeg kursen mod Docklands med LUAS sporvognen. Dublin har to LUAS linjer, og jeg havde købt et kort der gav ubegrænsede rejser med bus og LUAS. Det kostede 31,50€ og virkede som et godt tilbud. Reelt tror jeg ikke det kunne betale sig, for Dublin er så kompakt at man går meget rundt. Om aftenen besøgte jeg et par barer i området, og selvom det egenlig bare var meningen at jeg skulle have aftensmad og en pint eller to, så var klokken alligevel 1 før jeg kom hjem. Irere er nu nogle venlige mennesker!

Jeg havde hjemmefra downloadet en "Dublin App" fra visitdublin.com og det smarte ved den er, at man kan bruge den off-line når man går rundt i byen. Bare telefonens indbyggede GPS er slået til, så kan man finde rundt i byen - uden at spekulere på data-udgifter i udlandet. Peg telefonen mod en bygning - så fortæller den hvilken det er, og hvis det f.eks. er et museum så kan man se hvornår de har åbent og hvad entréen er. Du kan også søge på f.eks. stoppesteder på en bestemt busrute, og så er det ellers bare at følge pilen og se afstandmåleren tælle nedad. Der er masser af rejse apps, men at lave én der kan bruges, uden at man enten skal benytte en dyr udenlandsk dataforbindelse eller støve rundt efter gratis WiFi - det er smart, og bør være noget andre byer hurtigt kopierer!

Onsdag købte jeg en billet til Nøddeknækkeren på Gaiety Theatre, før jeg gik til Dublin University. Eneste kollegie på universitetet er Trinity, og området er meget hyggeligt. I det gamle bibliotek "The Long Room" kan man se The Book of Kells der stammer tilbage fra ca. år. 800. Biblioteket er fascinerende og flot, men entréen på 9€ er måske lige i overkanten? Fotografering er desuden forbudt, men jeg har fundet et par billeder på nettet. Jeg så også Arnaldo Pomodoro's "Sphere within a Sphere" - der viser Jorden med kristendommen som et ydre lag. Andre versioner findes bla. i Vatikanet i Rom samt i FN-bygningen i New York. Nøddeknækkeren blev desværre aflyst pga. sygdom, så i stedet brugte jeg pengene på at spise aftensmad på T.G.I. Fridays - og oplevelsen var heldigvis mere Dubai end Hong Kong... ja, den var noget indviet! ;-)

Torsdag tog jeg en LUAS til Dundrum Town Centre, der er et stort shopping center 5 km. syd for centrum. Flere hundrede butikker, biograf og restauranter gjorde det til et fint sted - specielt da det regnede. Jeg tog tilbage til byen, og gik en sidste tur på Grafton Street. Jeg købte en tunsandwich med hjem fra Subway - som jeg spiste imens jeg skypede med Anne & Emma. Der var stor misundelse fra deres side... men den smagte nu også fantastisk! :-)

Om aftenen var det Thanksgiving i USA, og et par barer havde reklameret med at vise NFL fodbold. Det første sted jeg besøgte var vi dog kun tre (!) der så fodbold, og de to andre gik hurtigt. Jeg gik videre til en sportsbar, og her så jeg dagens første kamp. Den gik i overtime og var spændende, så det var skægt at opleve. Derefter gik selskabet lidt i opløsning, så jeg gik hjem og så den anden kamp i fjernsynet.

Fredag morgen spiste jeg morgenmad, før jeg tog lufthavnsbussen til Dublin Airport. Norwegian fløj til tiden, og efter en fredelig flyvning landede jeg i Kastrup...


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar