onsdag den 19. maj 2010

Koh Samui

Da Robert og jeg i 1999 tog fra Phuket til Koh Samui, var det en episk 12-timers tur med bus og færge... og UTALLIGE stop undervejs. Uanset om det så er normen eller ej, så havde vi besluttet at vi ikke orkede det denne gang! I stedet fløj vi med Bangkok Airways direkte til lufthavnen på Koh Samui, hvor vi blev hentet fra Serene Hill Resort & Spa hvor vi havde booket plads hjemmefra. Hotellet ligger oppe af en bakke lidt væk fra stranden i Lamai, og vi havde booket en 'Wooden Villa' som vi fik til en god pris. Der var en flot pool, men pga. mine sår kunne jeg desværre ikke svømme og det var selvfølgelig temmelig ærgeligt.

Fredag lejede vi et par scootere og satte kursen nordpå gennem Lamai og Chaweng. Vi stoppede ved det internationale hospital nord for Chaweng, for jeg ville godt lige have tjekket sårene og skiftet mine forbindinger. Det havde jeg selv gjort et par gange, men det er rart at få det gjort på et hospital, så man ved der ikke er betændelse i osv. Det var der nu heller ikke, så efter en MEGET grundig undersøgelse og sårrensning var vi klar til at fortsætte - ca. 800 kr. fattigere! Selvom jeg "kun" bad om at få renset mit sår og skiftet forbindinger, så indeholdt regningen flere gebyrer for "lægeundersøgelse" m.m. - men de ved jo selvfølgelig også at de fleste udlændinge har rejseforsikringer der betaler, så hvorfor ikke give dem den "store tur" ? :-)

Men de var ihvertfald grundige, så sikker på et godt helbred fortsatte vi nordpå til Bo Phut og Big Buddha. Sidstnævnte ligner sig selv, men efter de store Buddhaer på Phuket og i Bangkok og Hong Kong, så er denne flot... men en smule lille. Vi var igennem den lille 'Fishermans Village' i nærheden, og kørte ud til Lomprayah færgemolen og købte vores billet til Koh Tao. På vejen tilbage stoppede vi i Chaweng og spiste på McDonalds. Vi fortsatte mod Na Muang vandfaldene, men måtte stoppe undervejs da jeg punkterede. En ny slange i baghjulet kostede dog kun 30 kr. - så det var ingen herregård. Men da vi så kom til parkeringspladsen ved Na Muang skulle man videre med bil (eller elefant) derfra - og så fik jeg bare nok! Efter et lille hysterisk "tøse-anfald" kørte vi hjem i stedet. Jeg havde bare fået nok den dag! Mit ben kløede, jeg kunne ikke gå i bad eller i poolen pga. mine bandager, det var stegende varmt... og så skulle vi sidde og vente på at blive fragtet op til vandfaldet? Fandeme nej... ikke lige den dag! :-)

Om lørdagen kørte vi op til Lomprayah molen og tog katamaran færgen til Koh Phangan. Den lagde til i Thong Sala og derfra tog vi en tuk-tuk til Hat Rin stranden på sydspidsen af øen. Det er her de store 'Full Moon parties' foregår, hvor op imod 30.000 mennesker fester natten igennem. Vi synes begge at stedet virkede rigtigt hyggeligt, og det er bestemt en ø man godt kunne tage tilbage til en dag. Jeg tror jeg er for gammel til at være der når der er 'Full Moon', men øen virker generelt meget hyggelig.

Tilbage på Koh Samui stoppede vi i en Tesco, hvor jeg købte en rulle Vita Wrap, så da jeg kom tilbage til hytten, kunne jeg pakke mine bandager ind i plastic - og få et MEGET tiltrængt bad... :-)

Søndag morgen blev vi hentet på vores resort, og kørt op til den nordlige del af øen, hvorfra vi tog færgen til Koh Tao...