onsdag den 26. september 2007

Broen! - og tigerne...

Så lykkedes det endelig! :-)

Den 6. gang i Bangkok var åbenbart lykkens gang - for idag har jeg gået på broen over floden Kwai. Vi tog en pakketur fra Khao San Road, og startede kl. 7 med at køre til Kanchanaburi. Her så vi først kirkegården med krigsfanger fra 2. Verdenskrig og derefter JEATH Krigsmuseet, som ligger lige i nærheden af broen.

Så blev det endelig tid til en gåtur på broen, og ja, det er kun en bro - og ikke engang "den originale" - men det var nu en fed oplevelse at spadsere over på den anden side. Senere tog vi toget på "Dødens Jernbane" - som har fået sit navn pga. alle de krigsfanger, der døde under konstruktionen af jernbanen som skulle forbinde Thailand og Burma. Det tog japanerne bare 16 måneder (med hjælp fra mange tusinde fanger) at færdiggøre jernbanen, men den fik aldrig den store militære betydning. Den oprindelige bro (af træ) blev sprængt i luften, hvorefter den nuværende jernbro blev bygget.

Efter togturen gjorde vi først stop for frokost og bagefter ved et vandfald. Turens sidste punkt var Tigertemplet, hvor man får lov at gå hånd i hånd med en ansat mellem mange af disse prægtige dyr. Det er en helt speciel fornemmelse at være så tæt på dem! Birgitte er jo en super dyreelsker, og hun blev så rørt over det, at der vist kom en lille klump i halsen... Men de er altså også for søde :-)

Turen tilbage til Bangkok tog ca. 2,5 time - og vi var godt trætte da vi kom tilbage. Aftensmaden blev indtaget på Burger King, hvor Birgitte fik sit livs første Whopper - i en alder af 31 år! Jeg skal nok lave et indlæg fra Bangkok senere, men nu vil jeg i seng! Sov godt derude...