tirsdag den 23. oktober 2018

Bruxelles

(Klik på billedet for adgang til albummet)

Vi landede i Brussel Airport kl. 19 og derfra skulle Anne og pigerne flyve videre til København imens jeg tog med toget til Bruxelles-Midi stationen. Det tog under 20 minutter og mit hotel 'Escale' lå bare få minutters gang derfra. Selvom det var sent på aftenen tog det alligevel 10 minutter før mit værelse var klart, men til gengæld fejlede det så heller ikke noget da jeg endelig fik nøglen. Jeg fik noget sen aftensmad på en halv-skummel café rundt om hjørnet og købte nogle drikkevarer med hjem på hotellet.

Søndag morgen tjekkede jeg ud fra hotellet, og tog min trolley med ned på stationen hvor jeg betalte et par euro for at få den opbevaret. Jeg tog metroen ud til Heysel station hvorfra der kun er en kort gåtur til Atomium. Strukturen der blev bygget til Verdensudstillingen i 1958 har nu 60 år på bagen, men ser stadig ny og futuristisk ud. Jeg havde på forhånd booket billet (15€) så jeg slap for at stå i kø mere end én gang, for man skal selvfølgelig igennem et security check før man kan komme med elevatoren op. Der er i alt 8 sfærer eller kugler, samt rør der forbinder de forskellige kugler - udstyret med enten trin eller rulletrapper. Udsigten fra toppen er fantastisk, og da vejret samtidig var helt perfekt med en dyb blå himmel var det en fin oplevelse. Der er forskellige udstillinger i kuglerne og stedet er bestemt et besøg værd.

Nede igen tog jeg sporvognen til Schaerbeek stationen hvor man finder togmuseet Train World. Nu har jeg set en del af slagsen rundt omkring, men dette er et flot museum. Der er flere haller med dæmpet belysning og mange vogne, og man kan komme ind i dem alle. Jeg brugte et par timer derinde og det var fint. De har endda et samarbejde med Atomium, så når man besøger begge steder samme dag får man rabat på billetten, så jeg kom ind for 8€ i stedet for normalprisen på 12€.

Jeg tog sporvognen tilbage til centrum, og efter en omgang frokost endte jeg på Grand-Place der er byens centrale markedsplads. Her ligger masser af palæer, kirker og flotte bygninger, og bare få hundrede meter derfra findes Manneken Pis - en lille tissende dreng på et gadehjørne. På bestemte dage bliver han iført forskellige kostumer og denne dag var det åbenbart mexicaner-tema. Men der var alt andet lige masser af mennesker der tog billeder og selfies, men det virker som meget ballade for en lille statue af en tissende dreng.

Jeg tog et par busser rundt på må og få, mest af alt for at se lidt mere af byen, og da jeg havde købt mit 24 timers kort til 7,50€ skulle det da også bruges. Til sidst havnede jeg tilbage på Midi-stationen hvor jeg hentede min trolley, og så kunne jeg stille mig ud i køen til lufthavnsbussen. Jeg havde booket billetten flere måneder i forvejen, så jeg betalte kun 5€ for turen til Charleroi lufthavnen knapt 60 km. fra Bruxelles centrum. Turen tog en times tid, så jeg var i lufthavnen i perfekt tid - ca. 1½ time før afgang. Denne gang var det Ryanair der stod for transporten og det tog ca. 1 time at nå til Kastrup. Det var så afslutningen på turen til Malta, med et ophold i Prag på udturen og Bruxelles på hjemturen 😊

Ingen kommentarer:

Send en kommentar